Frit Iran » Om Frit Iran درباره ما

Om Frit Iran درباره ما

Frit Iran arbejder for at fremme menneskerettigheder, demokrati og frihed i Iran. Vi er uafhængige af partipolitiske, økonomiske og religiøse interesser.

I Frit Iran er der plads til forskellige politiske indgangsvinkler, analyser af og holdninger til såvel styret som situationen i Iran. Disse er dog for os underordnet, fordi vores fokus er frihed demokrati og menneskerettigheder.

Derfor håber vi på at andre initiativer og enkeltpersoner der har samme formål som os, og som kan gå ind for ovenstående, tilslutter sig Frit Iran.

Kontakt تماس

به فارسی پایین تر

Frit Iran besluttede ved sidste generalforsamling at omorganisere sig, således at Frit Iran nu styres af en styregruppe fremfor en bestyrelse. Interne møder og offentlige møder vil blive afholdt efter behov i stedet for som tidligere, hvor der lå faste deadlines for hyppigheden og karakteren af møderne.

Frequently asked questions

(Spørgsmål og svar):

Kan forskellige politiske retninger deltage i Frit Irans arrangementer? Alle de grupperinger eller enkeltpersoner som ønsker at deltage i vores arrangementer er mere end velkomne, så længe disse er demokrater og tilhængere af mennesekerettighederne. Vi blander os ikke i de politiske symboler, flag eller materialer, som fremmødte deltagere kan vælge at medbringe til vores arrangementer.

Hvordan kan jeg støtte initiativet?
Du kan enten sende en mail til kontakt(snabela)fritiran.dk og melde dig som frivillig til vores arbejdsudvalg, demonstrationer og aktiviteter, eller du kan vælge at støtte initiativet økonomisk via medlemsskab eller via støttebidrag.

Kan man deltage anonymt i Frit Iran?
Ja, for ikke alle aktive i Frit Iran ønsker at deres identitet er offentligt tilgængeligt. Mange har familiemedlemmer i Iran eller gennemfører rejser til landet, og ønsker af den grund ikke at blive genkendt af det iranske regime. Derfor er det muligt at deltage i vores arbejde, uden at blive registreret nogen steder.

Hvorfor er hjemmesiden kun på dansk?
Vi forsøger at oversætte de mest grundlæggende informationer på hjemmesiden til farsi, men vil desværre ikke være i stand til altid at oversætte alt. Da det er vores formål, først og fremmest at oplyse den danske befolkning om situationen i Iran.

Hvorfor anvender Frit Iran, ikke den grønne farve, som ellers bliver brugt af demonstranter i Iran?
Den grønne farve stammer oprindeligt fra Mirhossein Moussavis valgkampagne fra 2009, og da vi ikke tager stilling til nogen politisk retning, har vi fravalgt at bruge farven. Der er dog intet til hinder for at deltagere ved vore demonstrationer og aktiviteter vælger at bære den grønne farve.

ما کی هستیم

ما خواهان حقوق بشر و دمکراسی و ازادی هستیم

ایرانی می خواهیم ازاد - زنده - متمدن – مترقی

ایرانی با احترام برای همدیگر

برای تفکرهای گوناگون

برای زن

ایرانی که درش کرد- ترک – بلوچ – فارس- عرب – لر و دیگر هموطنان همه برابر باشند

اتحاد و کوششمان برای ازادی – حقوق بشر و دمکراسی در ایران است

زد دیکتاتوری – مرگ – نفرت و سرکوب هستیم

ما جنبش حمایت از حقوق بشر- دمکراسی و ازادی هستیم

ما جنبش حمایت از مبارزان شجاع ایران هستیم

ما حزب یا گروه خاصی نیستیم

ما در این جنبش گرایش چپ یا راست سیاسی نداریم و نباید داشته باشیم

ما اگردمکراسی واقعی میخواهیم باید دمکرات باشیم

و ما اگر دمکراسی واقعی می خواهیم باید متحد عمل کنیم

هرکسی با هرعقیده ای – درچهارچوب دمکراسی – ازادی – حقوق بشر و ضد سرکوب خوش امده

دیکتاتوری فکر میکنه با سرکوب شدید مردم – میتونه حکومت استبداد رو برای همیشه ادامه بده

ولی ما پیروزیم

اینده ما دمکراسی

ازادی بیان

ازادی تفکر

ازادی تشکل

ازادی وبرابری زن

ازادی دینی

ازادی شخصی

ازادی پوشش

این ها همه حق مسلم ماست

وظیفه ماست که حقمان را بخواهیم و تا پیروزی پشت مردم شجاع و مبارز بایستیم

گیرم که می زنند – گیرم که می کشند – با رویش نا گزیرجوانه چه میکنند